Καταγγελία δημοσιογράφου: Συνεργάτες του Τσίπρα μου ζήτησαν τις ερωτήσεις που ήθελα να κάνω στη ΔΕΘ

Καταγγελία δημοσιογράφου: Συνεργάτες του Τσίπρα μου ζήτησαν τις ερωτήσεις που ήθελα να κάνω στη ΔΕΘ

Στην καταγγελία ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα του ζήτησαν τα ερωτήματα που ήθελε να κάνει στη ΔΕΘ, από πριν, προχώρησε ο δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84, Γιώργος Κατσίγιαννης.

Σε άρθρο του, με τίτλο «Σαράντα Ερωτήσεις Που Δεν Έγιναν Στον Αλ. Τσίπρα», ο κ. Κατσίγιαννης σημειώνει πως ως δημοσιογράφος, διαπιστευμένος στην κυβέρνηση και το κόμμα της εκάστοτε εξουσίας «ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό πως για να πάρω το λόγο σε μια συνέντευξη Τύπου, θα έπρεπε προηγουμένως να «συνεννοηθώ» παρασκηνιακά ή να «ασκήσω πιέσεις» δια τρίτων προσώπων.

Τον «ταπεινωτικό εξευτελισμό», δηλαδή το να διαπραγματεύομαι την εξασφάλιση μιας ερώτησης προς τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την βίωσα για πρώτη φορά επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει και εξηγεί: 

«Πριν τη συνέντευξη Τύπου του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ και επειδή είχα την υποψία της ''μεροληπτικής'' αντιμετώπισης των δημοσιογράφων, αναλόγως με το μέσο που ο καθένας εκπροσωπεί, επικοινώνησα με στενό συνεργάτη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως είμαι μέσα στη λίστα των δημοσιογράφων που ο ίδιος έχει παραδώσει στο γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Κανονικά ούτε αυτό δεν έπρεπε να κάνω, δηλαδή να ''διαπραγματεύομαι'' με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το εάν θα πάρω ερώτηση ή όχι στη συνέντευξη Τύπου, αλλά επειδή οι σημερινοί κυβερνώντες αποφασίζουν αυθαίρετα και με κριτήρια αυταρχισμού, δηλαδή ''όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντι μας'', αναγκάστηκα να επιχειρηματολογήσω υπέρ της ορθής τήρησης των παραδοσιακών κανόνων που διέπουν τις συγκεκριμένες συνεντεύξεις Τύπου. Σε κάθε περίπτωση ένιωσα άσχημα που έπρεπε να πέσω σε ''παρακλητικές'' συμπεριφορές για να ενταχθώ στην λίστα του Μεγάρου Μαξίμου, παρέχοντας εκ των προτέρων στους στενούς συνεργάτες του Α. Τσίπρα τα ''ερωτήματα'' που είχα σκοπό να του απευθύνω».