ΝΔ: Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν
Επίθεση με γκαζάκια στο Ίδρυμα «Μητσοτάκη»

ΝΔ: Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν

Νέα καταδρομική επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στο Θησείο πραγματοποίησαν αργά το βράδυ άγνωστοι, ενώ στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ ο έλεγχος του μηχανισμού από το ειδικό ρομπότ του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε μια τσάντα, που αποτελείτο από δύο γκαζάκια, ένα μεγάλο μπουκάλι, προσανάμματα και κεριά, τον οποίο ο δράστης δεν πρόλαβε να ανάψει.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 21.00 ο αστυνομικός σκοπός που εκτελούσε υπηρεσία στο ίδρυμα, είδε έναν άγνωστο να αφήνει την τσάντα και να προσπαθεί να ανάψει φωτιά. Ο αστυνομικός έτρεξε προς το μέρος του με αποτέλεσμα ο επίδοξος εμπρηστής να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να τραπεί σε φυγή.

Ο μηχανισμός παρελήφθη από τους πυροτεχνουργούς και ο συναγερμός έληξε, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου είχε ξαναγίνει στόχος το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια. Από την έκρηξη που ακολούθησε δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στο κτήριο παρά μόνο στο οδόστρωμα.

ΝΔ για την επίθεση: Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν

«Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ για την επίθεση απόψε στο ίδρυμα.

«Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση.