7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Καταδίκη της επίθεσης κατά του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Καταδίκη της επίθεσης κατά του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη και επισημαίνει ότι «τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας».

Πιο συγκεκριμένα, «ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικού που έλαβε χώρα χθες, 09.03.2021 στη Νέα Σμύρνη».

Τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας. Ταυτόχρονα δε, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της Χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης», σημειώνει ο ΔΣΑ.

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τραυματία αστυνομικό καθώς και στους οικείους του και ζητούμε από τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτριος Βερβεσός, υπέβαλε σήμερα αναφορά ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων και την απόδοση των κατά νόμο ευθυνών σε όποιους ανήκουν, σχετικώς με το περιστατικό της βίαιης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού χθες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.