Καταδικάζει τα επεισόδια στη συνέλευση των φοιτητών

Καταδικάζει τα επεισόδια στη συνέλευση των φοιτητών

Την ομόφωνη καταδίκη και αγανάκτησή της εκφράζει η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη Τετάρτη κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, μετά από την εισβολή εξωπανεπιστημιακών στην αίθουσα όπου αυτή διεξαγόταν.

Η Σύγκλητος του Παντείου με ανακοίνωσή της καταδικάζει τα βίαια επεισόδια «που προκλήθηκαν από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες, οι οποίοι προπηλάκισαν φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου» και συνεχίζει αναφέροντας ότι «Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη επίθεση κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει τη δημοκρατική του λειτουργία, να το απαξιώσει και να το υποβιβάσει συνολικά».

Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της φοιτητικής γενικής συνέλευσης άτομα τα οποία έφεραν κράνη εισέβαλαν στην αίθουσα απειλώντας, εξυβρίζοντας και μπουγελώνοντας αρχικά μια φοιτήτρια που είχε λάβει τον λόγο και είχε τοποθετηθεί κατά της κατάληψης στο Πάντειο.

Εν συνεχεία, όταν ένας φοιτητής παρενέβη προκειμένου να βοηθήσει την φοιτήτρια που δεχόταν τους προπηλακισμούς των κρανοφόρων υπέστη ξυλοδαρμό και κατέληξε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

 

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια στο Πάντειο ήρθαν να προστεθούν σε παρόμοια περιστατικά έντασης που σημειώθηκαν την ίδια ημέρα και στον Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), ενώ χθες Πέμπτη (21/11) φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης προέβησαν σε καταγγελίες ότι υπέστησαν επίθεση το πρωί της Πέμπτης από αντιεξουσιαστές, επειδή είχαν και αυτοί ταχθεί κατά των καταλήψεων στις σχολές τους.

Διαβάστε ακόμα:

Αντιεξουσιαστές προπηλάκισαν φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Φοιτητές καταγγέλλουν επίθεση αντιεξουσιαστών