7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Καταδικάζει η Ισραηλιτική Κοινότητα τον βανδαλισμό στο Εβραϊκό Νεκροταφείo Ιωαννίνων

Καταδικάζει η Ισραηλιτική Κοινότητα τον βανδαλισμό στο Εβραϊκό Νεκροταφείo Ιωαννίνων
Εικόνα από τον βανδαλισμό τάφου στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων

Για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα, άγνωστοι κατέστρεψαν τάφο στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της να εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, καθώς, όπως επισημαίνει, άγνωστοι «βεβηλώνουν το χώρο και τη μνήμη του»...

«Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένας ακόμη τάφος υπέστη καταστροφές. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός σε μία πόλη όπου η Εβραϊκή Κοινότητα άφησε τα σημάδια της, συνυπήρχε αρμονικά επί αιώνες και εξακολουθεί με τα λιγοστά μέλη της να αποτελεί ένα κομμάτι από το παρόν της», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά όλο το μήνυμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

Ο Αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα βανδαλίστηκε τάφος στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων. Οι ιερόσυλοι επέλεξαν την περίοδο των ιερών ημερών της εβραϊκής θρησκείας -από την εβραϊκή πρωτοχρονιά μέχρι την ημέρα του Εξιλασμού- για να εκδηλώσουν το αντισημιτικό τους μένος με τη φρικιαστική πράξη της μετακίνησης της ταφόπλακας ενός τάφου. Ντροπή!

Η πολιτεία και οι τοπικές αρχές οφείλουν επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας και των ιερών χώρων της σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα Ιωάννινα όπου το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης έχει στο παρελθόν υποστεί πολλαπλές επιθέσεις μίσους. Ας αφήσουν τους νεκρούς να αναπαυθούν!

Εικόνα από τον βανδαλισμό τάφου στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ