Αμερικάνικη πρεσβεία: Κίνητρο στους αναρχικούς για πράξεις βίας η άδεια στον Κουφοντίνα

Αμερικάνικη πρεσβεία: Κίνητρο στους αναρχικούς για πράξεις βίας η άδεια στον Κουφοντίνα

Με ένα tweet καταδίκασε και η αμερικάνικη πρεσβεία τη νέα 48ωρη άδεια που δόθηκε στο πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη άδεια που δόθηκε σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αποτελεί ντροπή και αδικία απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων του αλλά και κίνητρο για τους αναρχικούς υποστηρικτές του να προβούν σε πράξεις βίας και καταστροφής στο όνομά του». 

Σημειώνεται πως αυτή τη φορά, η άδεια θα δοθεί με ευνοϊκότερους όρους, αφού θα παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μόνο μια φορά την ημέρα.

Έξω από τις φυλακές τον περίμεναν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Έκτορας, η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ καθώς και μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα.

Χθες, ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόμενος μετά από απεργία πείνας που κράτησε περίπου δύο εβδομάδες, πήρε εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.