Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 09:22

-A +A

Γερμανικός Τύπος: «Καταδικασμένο να αποτύχει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη»

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 09:22
«Καταδικασμένο να αποτύχει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη»
-A +A

Η χθεσινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να επιβάλει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ακόμα και με πολεμικά πλοία, κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο, με τη FAZ να αναφέρεται σε υψηλόβαθμο διπλωματικό στέλεχος που χαρακτήρισε ως «αστείο» το εμπάργκο.  

Οι ξένοι παράγοντες που στηρίζουν τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη δεν το σέβονται και δεν υπάρχει κάποιος που να καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες να ελέγξει την κατάσταση, ανέφερε η ίδια πηγή, τονίζοντας πως «και η νέα αποστολή της ΕΕ στη Μεσόγειο δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση. Διότι ακόμα και αν ελέγχονταν ύποπτα πλοία, ο κύριος όγκος των όπλων θα μεταφερόταν, στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο, μέσω αέρος ή εδάφους».

Παρόμοια είναι η άποψη της εφημερίδας Tagesspiegel: «Όσο τα αεροπλανοφόρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή την Ιορδανία προμηθεύουν με όπλα τους μαχητές του Χαφτάρ και όσο τα πολεμοφόδια περνάνε από τα χερσαία σύνορα στις αντιμαχόμενες πλευρές, ο εμφύλιος στη Λιβύη θα συνεχίζεται».

Τέλος, η Frankfurter Rundschau υπογραμμίζει: «Η νέα αποστολή είναι ένας άγονος συμβιβασμός. Η ΕΕ θέλει να χρησιμοποιήσει πλοία στην ανατολική Μεσόγειο μακριά από του δρόμους που παίρνουν οι πρόσφυγες για να έρθουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη. Η ΕΕ θέλει να αποφύγει να πρέπει να περισυλλέξει ναυαγούς. Σε αυτό επέμεναν η Αυστρία και η Ουγγαρία. Για άλλη μια φορά ο καταναγκασμός της ομοφωνίας οδηγεί σε προβληματικές καταστάσεις. Είναι καιρός να αλλάξει κάτι».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα