Κατά των καταλήψεων και υπέρ των ανοικτών σχολείων τάσσεται η ΔΑΚΕ 

Κατά των καταλήψεων και υπέρ των ανοικτών σχολείων τάσσεται η ΔΑΚΕ 

Κατά των καταλήψεων, τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα τονίζοντας ότι θεωρεί πρώτη και βασική προτεραιότητα τα ανοιχτά σχολεία. «Η αναταραχή δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή κανέναν», υπογραμμίζει. Την αντίθεσή του στις καταλήψεις εξέφρασε με δεύτερη ανακοίνωση και η ΔΑΚΕ Καθηγητών την οποία συνυπογράφει ο σημερινός Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα σημειώνεται πως «είναι δεδομένο ότι η εκπαιδευτική λειτουργία υπηρετείται μόνο μέσα στις τάξεις ανοιχτών σχολείων» και καλεί - σε αυτό το πλαίσιο - όλους να προσανατολιστούν στην κατεύθυνση των ανοιχτών σχολείων, χωρίς ακρότητες και σκοπιμότητες, με ασφάλεια και προστασία για όλους και με έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και την υπηρέτηση του σκοπού της.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο της Παιδείας σε μια δύσκολη υγειονομικά και όχι μόνο συγκυρία για τη χώρα. 

Ως ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, με αίσθημα ευθύνης και με αντικειμενική κρίση όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατάσταση, θεωρούμε ότι πρώτη και βασική προτεραιότητα είναι τα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Η αναταραχή δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή κανέναν και για αυτό είναι επιβεβλημένο να καταλαγιάσει και να ισορροπήσει η σημερινή κατάσταση.

Είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο ότι πάνω και πέρα από όλα προέχει η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, καθώς και όλων των εργαζομένων στον χώρο των σχολείων. Ταυτόχρονα είναι δεδομένο ότι η εκπαιδευτική λειτουργία υπηρετείται μόνο μέσα στις τάξεις ανοιχτών σχολείων.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει όλοι να προσανατολιστούμε στην κατεύθυνση των ανοιχτών σχολείων, χωρίς ακρότητες και σκοπιμότητες, με ασφάλεια και προστασία για όλους και με έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και την υπηρέτηση του σκοπού της.  

Οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε εποικοδομητικά για να οδηγηθούμε σε μια εκτόνωση της υφιστάμενης κατάστασης που εγκυμονεί μόνο κινδύνους για την υγεία, την κοινωνική συνοχή και την ίδια την εκπαίδευση.

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα σε αυτή την αντίληψη, με αίσθημα σεβασμού απέναντι σε όλους και με νηφαλιότητα είναι διατεθειμένη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, πάντα -όπως προαναφέραμε- με σεβασμό και υπευθυνότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην ασφάλεια όλων των συνεμπλεκομένων παραγόντων στην εκπαίδευση. 

Για τη ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα»