Κατά της στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Λιβύη τάσσεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Κατά της στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Λιβύη τάσσεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Την αντίθεσή της στη στρατιωτική κλιμάκωση της Λιβύης μετά τις προειδοποιήσεις του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι για επέμβαση στην εν λόγω χώρα αν η κυβέρνηση της Τρίπολης προωθηθεί στη Σύρτη, αλλά και της απειλές Σάρατζ κατά Αιγύπτου, εξέφρασε μέσω twitter το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου (NSC). 

Επίσης το Εθνικό αμερικανικό συμβούλιο ασφαλείας προτρέπει τα αντιμαχόμενα μέρη να δεσμευτούν για κατάπαυση του πυρός και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει ΟΗΕ, Αίγυπτος και Γερμανία.

Σύμφωνα με τη σχετική σημερινή ανάρτηση στο twitter: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά στη στρατιωτική κλιμάκωση στη Λιβύη - από όλες τις πλευρές. Προτρέπουμε τα μέρη να δεσμευτούν για κατάπαυση του πυρός και να συνεχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις. Πρέπει να βασιστούμε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί μέσω των συνομιλιών των Ηνωμένων Εθνών, της Πρωτοβουλίας του Καΐρου και της διαδικασίας του Βερολίνου» 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ανακοίνωσε πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη με απόσυρση των ξένων μισθοφόρων και διάλυση των ένοπλων σωμάτων, η οποία και απερρίφθη από Σάρατζ και τον Ερντογάν, και έγινε αποδεκτό από τον Χαφτάρ

Διαβάστε ακόμα:

«Φωτιά» στη Λιβύη βάζει η Τουρκία - Πολεμικοί τόνοι από Κάιρο

Λιβύη: Οι απειλές της Αιγύπτου ισοδυναμούν με «κήρυξη πολέμου»

ΕΕ: «Μεγάλη ανησυχία για την παρέμβαση εξωγενών παραγόντων στη Λιβύη»