Κατά 99% νεκρός σύμφωνα με Βορειοκορεάτη πολιτικό
Νέα φήμη για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Κατά 99% νεκρός σύμφωνα με Βορειοκορεάτη πολιτικό

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά ενός βορειοκορεάτη νομοθέτη, που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, του Τζι Σονγκ-Χο ο οποίος ισχυρίστηκε στο πρακτορείο της χώρας Yonhap ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «είναι κατά 99% νεκρός και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη».

Ο Βορειοκορεάτης πολιτικός ανέφερε, πως οι αρχές της χώρας θα ανακοινώσουν τον θάνατο του ηγέτη τους μέσα στο σαββατοκύριακο. «Αναρωτήθηκα για πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Τζι και συνέχισε: «Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι στο 99%. Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής».

Οι φήμες για την υγεία του Κιμ ξέσπασαν μετά την απουσία του στις 15 Απριλίου από τους εορτασμούς για τα γενέθλια του παππού του και ιδρυτή της Β. Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

Οι τελευταίες εικόνες διαδέχονται μια πρόσφατη έκθεση του ιστότοπου 38 North που εδρεύει στις ΗΠΑ, ο οποίος ανέφερε ότι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πιθανόν το τρένο του στη βίλα του στο Ουονσον.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ λένε ότι ο Κιμ μπορεί να έχει καταφύγει εκεί, πιθανώς για να αποφύγει την έκθεση στον κορονοϊό. Να σημειωθεί ότι ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι σοβαρά άρρωστος.

Την τελευταία φορά που επίσημα μέσα ενημέρωσης της Πιονγκγιάνγκ ανέφεραν για το πού βρίσκεται ο Κιμ ήταν όταν προήδρευσε μιας συνάντησης στις 11 Απριλίου - αλλά υπήρξαν αρκετές αναφορές τις τελευταίες ημέρες ότι ο ίδιος έστειλε επιστολές και διπλωματικά μηνύματα.