Κάρλι Φιορίνα: Μια Ρεπουμπλικανή υπέρ του Μπάιντεν

Κάρλι Φιορίνα: Μια Ρεπουμπλικανή υπέρ του Μπάιντεν

Ένα ακόμα στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων η Κάρλι Φιορίνα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν έναντι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020, χαρακτηρίζοντας τον Δημοκρατικό υποψήφιο, άτομο με «ταπεινότητα» και «χαρακτήρα».

«Ήμουν πολύ ξεκάθαρη, δεν μπορώ να υποστηρίξω τον Ντόναλντ Τραμπ. Και, ξέρετε, οι εκλογές έχουν πολλές επιλογές. Ο Τζο Μπάιντεν καταλαβαίνει ότι αυτή η στιγμή της ιστορίας απαιτεί να είναι ηγέτης, όχι πολιτικός», δήλωσε η Φιορίνα σε συνέντευξη The Atlantic.

Η πρωην CEO της εταιρείας Hewlett-Packard και πρώην υποψήφια για το χρίσμα του κόμματος το 2016, πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλές πολιτικές διαφορές» με τον Μπάιντεν, αλλά «ο πρώην αντιπρόεδρος θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα παρά να το μεγεθύνει».

«Με ενθαρρύνει ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι άτομο ταπεινότητας, ενσυναίσθησης και χαρακτήρα. Νομίζω ότι το έδειξε μέσω της ζωής του», είπε.

Μετά την αποχώρηση της από την διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2016, η Φιορίνα στήριξε τον Γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ εναντίον του Τραμπ, θεωρούνταν δε «φαβορί» για υποψήφια αντιπρόεδρος του.

Η δημόσια στήριξη της Φιορίνα στον Μπάιντεν, ενόχλησε όπως φαίνεται τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος την αποκάλεσε μέσω Twitter «αποτυχημένη υποψήφια για προεδρία».

Η Φιορίνα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων που πρόσφατα δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον Τραμπ τον Νοέμβριο. Πριν λίγο καιρό, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ είπε στον Τζέικ Τάπερ του CNN ότι θα ψηφίσει τον Μπάιντεν. Όπως έχει αναφερθεί τουλάχιστον τρεις πολιτικές επιτροπές δράσεις έχουν φτιαχτεί για την στήριξη του πρώην αντιπροέδρου από στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2016 φαίνεται να είναι ξεκάθαρα το πρόσωπο αφού η Φιορίνα όπως και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι είχαν δηλώσει ότι ψήφισαν τελικά τον Τραμπ, προκειμένου να μην εκλεγεί η «μισητή» σε αυτούς Χίλαρι Κλίντον.