Καραντίνα 14 ημερών για τον Έλληνα που έφυγε από την Ουχάν

Καραντίνα 14 ημερών για τον Έλληνα που έφυγε από την Ουχάν

Σε καραντίνα 14 ημερών όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροσκάφους που τους μετέφερε από την Ουχάν της Κίνας, θα μείνει ο Έλληνας που βρισκόταν στο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού και μεταφέρθηκε στη Γαλλία.

Το αεροσκάφος που μετέφερε Ευρωπαίου πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στην Κίνα έφτασε στη Γαλλία με τον Έλληνα Άλεξ Ζαχάρ να βρίσκεται ανάμεσά τους και μιλώντας στον ΣΚΑΪ να δηλώνει πως τα πράγματα ήταν επικίνδυνα.

«Είμαι ο Έλληνας που ήρθε από τη Ουχάν στην Γαλλία. Κάθομαι στο αεροπλάνο, φοράω μία μάσκα και είναι οι γιατροί γύρω μου και έχει πολύ φασαρία» δήλωσε προσθέτοντας ότι «θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα αλλά δεν θα με αφήσουν να φύγω για 2 εβδομάδες».

«Δεν έχω κανένα σύμπτωμα», είπε ο Άλεξ Ζαχάρ ο οποίος συνοδεύεται από την 8μηνών έγκυο γυναίκα του και έσπευσε να ευχαριστήσει και τους Έλληνες διπλωμάτες που βοήθησαν τονίζοντας ότι «η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη και έπρεπε να φύγουμε γρήγορα».

Μάλιστα σημείωσε πως καλύτερα η καραντίνα από το να έμενε στην Κίνα σημειώνοντας ότι «Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου. Είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους Έλληνες (διπλωμάτες) να με βοηθήσουν εγώ ακόμα εκεί θα ήμουν με τη γυναίκα μου».

AP Photo/Daniel Cole