Καρά Τεπέ: Πάνω από 7.000 αιτούντες άσυλο στη νέα δομή – 157 θετικοί στον κορονοϊό

Καρά Τεπέ: Πάνω από 7.000 αιτούντες άσυλο στη νέα δομή – 157 θετικοί στον κορονοϊό

Περίπου 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της έως και σήμερα το μεσημέρι, ενώ από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται για τον κορονοϊό, έχουν εντοπιστεί συνολικά 174 κρούσματα της νόσου και οι ασθενείς έχουν τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση.

Χθες, είσαχν μπει στον καταυλισμό 5.000 αιτούντες άσυλο και σήμερα προστέθηκαν ακόμοι 2.000 μεταδίδει η ΕΡΤ, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η επιχείρηση συνεχίζεται ομαλά με τους αιτούντες άσυλο να προσέρχονται εθελοντικά.

Μετά την καταγραφή και ταυτοποίηση τους, γίνεται υγειονομικός έλεγχος και rapid covid test, όπου μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί 174 άτομα θετικά στο κορονοϊό, τα οποία μεταφέρονται σε ξεχωριστά σημεία, μέσα στην δομή της καραντίνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοδοΐδης, συντονίζει την επιχείρηση από την περιοχή του Καρά Τεπέ,  ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται σε όλους όσοι μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει απροθυμία να πεισθούν και να στεγαστούν στη δομή. Υπολογίζεται ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει στεγαστεί το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας πριν την καταστροφική πυρκαγιά, που είναι πε΄ριπου 12.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ν’ ανοίξει σήμερα το απόγευμα και ο κεντρικός δρόμος που παραμένει για 10 μέρες κλειστός, όπως και δεκάδες επιχειρήσεις και καταστήματα κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα.