8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Καπραβέλος: Σπάνια περίπτωση ο θάνατος του βρέφους από την οξεία ηπατίτιδα

Καπραβέλος: Σπάνια περίπτωση ο θάνατος του βρέφους από την οξεία ηπατίτιδα
Eurokinissi

Να μην ανησυχούν για την οξεία ηπατίτιδα, συμβούλευσε τους γονείς ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε συγκεκριμένα ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια.

Ανησυχητικός ο διπλασιασμός των θανάτων από κορονοϊό

Από την άλλη, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, που από μονοψήφιος πλέον είναι διψήφιος, γύρω στους 20 ημερησίως.

Στα νοσοκομεία, πρόσθεσε, η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή.

Παράλληλα, πρότεινε να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μόρφωση αν δεν υπάρχει μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.