7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Καπραβέλος: Εκτεθειμένοι στη μετάλλαξη «Δ» ένα εκατ. ανεμβολίαστοι άνω των 50

Καπραβέλος: Εκτεθειμένοι στη μετάλλαξη «Δ» ένα εκατ. ανεμβολίαστοι άνω των 50

Σε ένα εκατομμύριο ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών στη χώρα μας σημείωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας πως αυτοί είναι που κυρίως βρίσκονται εκτεθειμένοι στη μετάλλαξη «Δ».

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «τα μαθηματικά μοντέλα δεν διαψεύσθηκαν ποτέ» και επισήμανε πως η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι επιτακτική ανάγκη για να μην δημιουργηθούν μεταλλάξεις που θα επιτεθούν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Βλέπω φόβο και ανησυχία, δεν βλέπω κίνημα», σχολίασε αναφορικά με τις χθεσινές διαμαρτυρίες κατά του εμβολιασμού και τόνισε: «Δεν μπορώ να δεχτώ την όποια αντίδραση σε κανόνα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή. Εμείς οι υγειονομικοί πρέπει να συμβάλλουμε με την πειθώ μας ότι μοιράζονται όπλα για προστασία της δημόσιας υγείας».

Επίσης, τόνισε ότι θα ήταν ανεπίτρεπτο να συνεχίσουμε να κλείνουμε σχολεία και να έχουμε εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. «Πρέπει και οι ίδιοι να σκεφτούν ότι σε χώρο συνάθροισης η καθολικότητα του εμβολιασμού απαιτείται ως ενέργεια για το μέλλον της Ελλάδας», σημείωσε.