Καναδάς: Διασώστες αναζητούν θύματα από τις κατολισθήσεις

Καναδάς: Διασώστες αναζητούν θύματα από τις κατολισθήσεις

Ομάδες διάσωσης με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αναζητούν σήμερα ανθρώπους, τα οχήματα των οποίων ενδέχεται να θάφτηκαν σε κατολισθήσεις στην καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία, την ώρα που οι δύο μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες της χώρας ανέφεραν σοβαρές ζημιές στα δίκτυά τους.

Οι καταιγίδες, που ξεκίνησαν την Κυριακή, κατέστρεψαν δρόμους στην επαρχία, οδήγησαν στο κλείσιμο ενός πετρελαιαγωγού και περιόρισαν την πρόσβαση από τη στεριά στο Βανκούβερ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας.

Η εταιρεία Canadian Pacific Rail γνωστοποίησε πως έκλεισε την κεντρική γραμμή της στο Βανκούβερ εξαιτίας των πλημμυρών, ενώ η Canadian National Railway ανέφερε προβλήματα στο δίκτυο εξαιτίας κατολισθήσεων στο νότιο τμήμα της Βρετανικής Κολομβίας.

Διασώστες με τη βοήθεια εκσκαφέων και σκύλων άρχισαν να απομακρύνουν όγκους συντριμμιών που έχουν κατακλύσει αυτοκινητοδρόμους.

«Εάν ένα μηχάνημα έρθει σε επαφή με ένα όχημα ή οι σκύλοι αντιληφθούν την παρουσία ενός ανθρώπου, τότε θα σταματήσουμε και… θα σκάψουμε με τα χέρια, εωσότου εντοπίσουμε ό,τι μας υποδεικνύουν, να επιβεβαιώσουμε εάν πρόκειται για ζωντανό άνθρωπο ή για μια επιχείρηση ανάσυρσης», δήλωσε ο λοχαγός Τζον Γκόρμικ της ομάδας έρευνας και διάσωσης του Βανκούβερ, στο δίκτυο Canadian Broadcasting Corp.

Οι αρχές στο Μέριτ, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βανκούβερ, έδωσαν χθες εντολή σε 8000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η στάθμη των ποταμών αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο ορισμένοι εξ αυτών παγιδεύτηκαν στα σπίτια τους, είπε στο CBC ο εκπρόσωπος τύπου της πόλης Γκρεγκ Λούις.