7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Καμπιονάτο με κορονοϊό

Καμπιονάτο με κορονοϊό
AP PHOTO

Οι παράγοντες της Serie A, της πρώτης Κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, εκτιμούν πως τα χειρότερα πέρασαν. Χτυπούν ξύλο, βέβαια, και συνεχίζουν να έχουν σηκωμένες τις άμυνές τους κατά του Covid-19, αλλά δεν περιμένουν πως ο δεύτερος γύρος της διοργάνωσης θα είναι όπως ο πρώτος που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.

Στις 19 αγωνιστικές που διεξήχθησαν από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου ανιχνεύθηκαν 126 ποδοσφαιριστές θετικοί στον κορονοϊό. Αυτή την στιγμή μόλις δύο βρίσκονται σε καραντίνα. Τα περισσότερα κρούσματα τα είχε η Τζένοα. Στο σύνολο, 18. Μεταξύ του τέλους του Σεπτέμβρη και τις αρχές του Οκτωβρίου ο τότε κόουτς Μαράν δεν ήξερε ποιον να βάλει να παίξει! Ηχησε ο... συναγερμός μετά τα όσα έγιναν στους «τζενοάνι» σε σημείο που τέθηκε σε αμφιβολία ακόμη η συνέχιση του Καμπιονάτο. Εκείνο το πρόβλημα, βέβαια, λένε στις τάξεις της ομάδας ίσως γίνει τελικά πλεονέκτημα. Εχει αναπτυχθεί ανοσία στ' αποδυτήρια της ομάδας. Εκτός της Τζένοα, οι άλλες ομάδες διψήφιο αριθμό κρουσμάτων είναι η Μίλαν, η Λάτσιο και η Ρόμα με δέκα.

Από τον ιό νόσησαν και ορισμένοι από τους σταρ του πρωταθλήματος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Μίλαν ήταν από τους πρώτους. Μάλιστα, με τον Πορτογάλο δημιουργήθηκε και σκάνδαλο μια και υποτίθεται πως δεν ακολούθησε τους κανονισμούς καραντίνας προτού «κολλήσει» στην Πορτογαλία όπου είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Νάπολι, από τη μεριά, της δεν κατέβηκε σε ματς με τη Γιουβέντους και το έχασε στα χαρτιά. Είχαν εμφανιστεί κρούσματα στις τάξεις της και οι υγειονομικές αρχές της Καμπάνια δεν της επέτρεψαν να ταξιδέψει μια και είχαν παραβιαστεί κάποια από τα πρωτόκολλα.

Ωστόσο, κανένα σκάνδαλο δεν ήταν μεγαλύτερο από εκείνο της Λάτσιο με πρωταγωνιστή τον γκολτζή της Τσίρο Ιμόμπιλε. Αλλα έλεγαν τα τεστ που έκανε η ομάδα για να παίξει στο ιταλικό πρωτάθλημα και άλλα εκείνα της UEFA για να παίξει στο Champions League! Ετσι, ο Ιμόμπιλε μπορεί να έπαιζε την Κυριακή για το πρωτάθλημα, μα να έλειπε την Τετάρτη στην Ευρώπη. Αυτή η υπόθεση απασχολεί ακόμη τις αθλητικές αρχές της Ιταλίας, ενώ άλλαξε τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ελέγχου των παικτών.