«Καμπάνες» και πρόστιμα 5.000 ευρώ σε 13 που παραβίασαν την καραντίνα

«Καμπάνες» και πρόστιμα 5.000 ευρώ σε 13 που παραβίασαν την καραντίνα

Την παραβίαση της καραντίνας από 13 πολίτες που ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν λόγω άφιξης τους από το εξωτερικό και την επιβολή του προστίμου των 5.000 ευρώ, ανακοίνωσε εκτός των άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα -και θέλω να σταθώ σε αυτό- 217 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρεθούν σε καραντίνα ερχόμενοι αεροπορικώς από διάφορους προορισμούς. Από το σύνολο των 217 ελέγχων σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις που βρέθηκαν είτε εκτός είτε πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής. Στον καθένα από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινικές διώξεις»

Και ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την έκκληση του προς όλους:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε στο σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία και έξω στην κοινωνία για τη δική μας υγεία. Δεν πρέπει να επιτραπεί, οι λίγοι ανεύθυνοι να βλάψουν την πλειοψηφία των υπεύθυνων. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν το στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο. Η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο. Κι αυτό τον σεβασμό οφείλουμε να δείξουμε όλοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου