«Καμπανάκι» Ζέρβα: Αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη

«Καμπανάκι» Ζέρβα: Αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια των ανακοινώσεών του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου έκρουσε «καμπανάκι» με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα και τις νοσηλείες στην πόλη. 'Οπως είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ο δήμαρχος καλωσόρισε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και πάλι στα έδρανα και τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Συνολικά, 28 σύμβουλοι που έχουν εμβολιαστεί ή νόσησαν, έδωσαν το παρών στην αίθουσα, ενώ 17 που είτε δεν εμβολιάστηκαν, είτε ήταν εμβολιασμένοι αλλά επιθυμούσαν να μη βρεθούν σε κλειστό εσωτερικό χώρο, συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

«Είναι μεγάλη χαρά, μετά από τόσους μήνες, να βρεθούμε από κοντά και να συνεδριάσουμε δια ζώσης Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή και μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά. Χάρη στην τεχνολογία, την ιατρική, την επιστήμη και χάρη στο εμβόλιο να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Κοιτάμε από δω και πέρα την πορεία με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας.