Καμπανάκι Θεοδωρίδου: Τα παιδιά είναι «ρεζερβουάρ» μεταλλάξεων - Πρέπει να εμβολιαστούν

Καμπανάκι Θεοδωρίδου: Τα παιδιά είναι «ρεζερβουάρ» μεταλλάξεων - Πρέπει να εμβολιαστούν

Την ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 σημειώνοντα χαρακτηριστικά ότι μεταδίδουν και αποτελούν «ρεζερβουάρ» για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων.

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου σε μελέτη παιδιών και εφήβων διαπιστώθηκε ότι ο ιός βρίσκεται σε εκκρίσεις και το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος της νόσησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα εμβόλια mRNA αναφέρθηκε  κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, που αναπτύχθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά έχοντας συμβάλλει καθοριστικά μέχρι τώρα στον έλεγχο της πανδημίας, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Προσέθεσε ότι η ανοσία που προσφέρουν είναι ποιοτικά καλύτερη από την φυσική νόσηση. Άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,34 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης απ΄ ότι οι εμβολιασμένοι, επισήμανε.

Εξετάζεται σύσταση δεύτερης δόσης Johnson & Johnson μετά τους δύο μήνες
 

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson βρίσκεται σε αναμονή για την αξιολόγηση από διεθνείς επιστημονικούς φορείς σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου που είπε ότι «η θετική γνωμοδότηση συστήνει δεύτερη δόση με την πάροδο δύο μηνών στους άνω των 18 ετών».

Όπως είπε με τη δεύτερη δόση η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 90%», όπως είπε.