«Καμπανάκι» Σύψα: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

«Καμπανάκι» Σύψα: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Η κατάσταση στην Αττική, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη, προειδοποίησε ο Νίκος Σύψας αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως «σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση». Ωστόσο, επισήμανε πως «είμαστε κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως όσον άφορα τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους». 

Για τα τεστ ο κ. Σύψας εξήγησε ότι  «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός από τα 800 τεστ που έχουμε τον Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά, παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα, είναι χρήσιμα όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

«Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται δεκτές στο συντριπτικό τους ποσοστό» σημείωσε ακόμη ο κ. Σύψας. «Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας στους 65αρηδες», είπε. 

«Αν γίνει lockdown, θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη», πρόσθεσε.