ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

«Καμπανάκι» Μ. Παγώνη: Στο 85% η κάλυψη κλινικών ΜΕΘ στην Αττική

«Καμπανάκι» Μ. Παγώνη: Στο 85% η κάλυψη κλινικών ΜΕΘ στην Αττική

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται το ΕΣΥ από την αύξηση εισαγωγών ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία, έκρουσε  η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά τονίζοντας πως «μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή  έχουμε κάλυψη των κλινών στην Αττική 85% και  η υπόλοιπη Ελλάδα 64%».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά: «στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει μια ευχέρεια στην Αττική τα πράγματα δυσκολεύουν». 

«Ήδη από την Παρασκευή μπήκε ένα πρόγραμμα  ότι στην περίπτωση που συνεχίζεται η κάλυψη των ΜΕΘ γατί θα έχουμε ακόμα αύξηση όσον αφορά τις ΜΕΘ , τα κρούσματα για το λόγο ότι είχαμε πάρα πολλούς νοσηλευόμενους ασθενείς στα απλά τμήματα covid, ένα ποσοστό 10%αυτών σίγουρα θα διασωληνωθούν, οπότε περιμένουμε ακόμα λίγη αύξηση στις μονάδες», πρόσθεσε.

Είναι αισιόδοξο μήνυμα ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει πέσει οριακά και αυτό που είναι πιο αισιόδοξο ακόμα είναι με ταχείς ρυθμούς, αφού βέβαια πάρουμε τις ποσότητες των εμβολίων, να προχωρήσουμε στα εμβόλια για να μπορέσουμε τουλάχιστον να φτάσουμε σε μια σχετική ανοσία γύρω στον Ιούνιο στο 60%, συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Εν συνεχεία τόνισε πως «το ιδανικότερο θα ήταν στο τέλος της εβδομάδας να υπάρχει μείωση κρουσμάτων και να μπορούν να ανοίξουν συγχρόνως, με πολύ μεγάλη προσοχή, σχολεία και λιανεμπόριο για να βοηθηθεί η όλη κατάσταση».  

«Όταν λέω μεγάλη προσοχή εννοώ συνεχόμενα τεστ, μάσκες, αποστάσεις. Καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές με τεστ, με έναν έλεγχο πάρα πολύ σχολαστικό δηλαδή να μην αφήσουμε να ξεφύγει τίποτα, ότι και να συμβεί πρέπει να  περιοριστεί στο χώρο που υπάρχει», συμπλήρωσε.

Για το Πάσχα εκτίμησε ότι θα υπάρχουν μέτρα: «Δεν μπορούμε να βγάλουμε μάσκες, δεν μπορούνε να είμαστε χωρίς αποστάσεις, δεν μπορούμε να πάμε σε χωριά και να γλεντάμε όλοι μαζί.  Υπομονή, θα κάνουμε ένα Πάσχα λίγο διαφορετικό από τα άλλα, με μέτρα και αποστάσεις», ανέφερε.

Παράλληλα η κ. Παγώνη σημείωσε πως το ιδανικό θα ήταν στο τέλος της εβδομάδας να υπάρξει του μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.