7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

«Καμμένοι» στην προπόνηση

«Καμμένοι» στην προπόνηση
AP PHOTO

Σ' ένα μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 5 με 7 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Τορούν της Πολωνίας. Είναι το πρώτο μεγάλο «σκαλοπάτι» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες (23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου), αλλά για τους Ελληνες αθλητές, η προετοιμασία τους για τα σημαντικά ραντεβού δεν πηγαίνει όπως θα ήθελαν, αν και αυτό ισχύει και για αθλητές από άλλες χώρες.

Πολλοί νιώθουν «καμμένοι» από την προπόνηση μια και σε αρκετές χώρες έχουν ακυρωθεί τα μίτινγκ και οι αγώνες. Κι επειδή κι αλλού στην Ευρώπη με την έξαρση του κορονοϊού οι προπονήσεις γίνονται με μεγάλα προβλήματα ή οι αθλητές παραμένουν σε καραντίνα, η ανησυχία για το πως θα φτάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει εκτοξευθεί.

Στην Ελλάδα, ματαιώθηκε η πρώτη ημερίδα στο «ΣΕΦ» που ήταν να γίνει την Κυριακή. Αγνωστο αν θα διεξαχθούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις 12 και 13 Φεβρουαρίου καθώς και η δεύτερη ημερίδα που επίσης είναι να φιλοξενηθεί στο «ΣΕΦ» στις 19. Ως εκ τούτου οι Ελληνες αθλητές αναζητούν συμμετοχές σε ευρωπαϊκά μίτινγκ και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη αγωνιστεί ή πρόκειται ν' αγωνιστούν μέσα στις επόμενες μέρες στο Βερολίνο, στην Οστράβα, στη Μπίστριτσα και αλλού.

Από την άλλη, όμως, βλέπουν να διεξάγονται κανονικά αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ – αθλήματα επαφής. Οι αθλητές και οι προπονητές τους εκτιμούν πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα είναι πολύ αυστηρά και πως χρειάζονται επανεξέταση ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν μια και μόνο με τις προπονήσεις δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν.

Επιπλέον, τα ταξίδια στο εξωτερικό στην παρούσα κατάσταση δεν είναι εύκολη υπόθεση με τους περιορισμούς και τις καραντίνες. «Μα εμείς δεν παίζουμε με μπάλα;», αναρωτήθηκε σε ανάρτησή της στα social media η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη, όταν έγινε γνωστή η απόφαση για τη ματαίωση της ημερίδας.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια την Κυριακή έκανε το πρώτο της άλμα για την σεζόν και «πέταξε» στα 4,61 μ. σε αγώνα που έγινε στη Λιλ της Γαλλίας. Ελειψε τους προηγούμενους μήνες από την αγωνιστική δράση λόγω της πανδημίας και το Σάββατο θ' αγωνιστεί σε μίτινγκ στη Ρουέν και μετά ξανά στις 9 στη Λιεβέν.