Κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ για δυναμικό «παρών» στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ για δυναμικό «παρών» στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα προς όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της προσεχούς Πέμπτης που εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ για το Ασφαλιστικό και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, απευθύνει η Ένωση Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα δοθεί αγωνιστική απάντηση στην απόπειρα κατάργησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιχειρείται με την αποδόμηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι δημοσιογράφοι, επισημαίνεται, διεκδικούν την αυτονομία των ασφαλιστικών τους Ταμείων και τη διασφάλιση των πόρων τους, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο που η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου περιλαμβάνοντας όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα Γραφεία Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ