ΓΔ: 913,94 -6,09 (-0,66 %)

Τζίρος: 10,22 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 913,94 -6,09 (-0,66 %)

Τζίρος: 10,22 εκατ. €   RT

Δήμος Ρεθύμνης : Καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων

Καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων

Να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, καλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου ο Δήμος Ρεθύμνης μετά και την ανακοίνωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά περί ένταξης του δήμου στο επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινη περιοχή) λόγω της αύξησης των ενεργών κρουσμάτων νοσούντων από κορονοϊό. Ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 51 άτομα κατά την τελευταία εβδομάδα και από σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και για διάστημα τουλάχιστον 7 ημερών στο Ρέθυμνο ισχύουν όλα τα σχετικά μέτρα απαγόρευσης για την προστασία των πολιτών.

Όπως τονίζεται από τη δημοτική αρχή: «Μοιραζόμαστε όλοι τα ίδια αισθήματα κόπωσης από τον παρατεταμένο εγκλεισμό και την επώδυνη ανατροπή της εργασιακής, της οικογενειακής και της κοινωνικής μας καθημερινότητας που εντείνει το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Χρειάζεται όμως η απαιτούμενη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι «η πλημμελής ανταπόκριση μας στις οδηγίες των επιστημόνων, συνιστά εκούσια συμβολή στη διασπορά του κορονοϊού. Το απέδειξε η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στον τόπο μας. Η προσωπική μας ευθύνη απέναντι στην προστασία της δικής μας αλλά και της δημόσιας υγείας, δεν είναι προαιρετική επιλογή. Είναι υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε με σοβαρότητα, συνέπεια και αφοσίωση. Ο χρόνος, ο τρόπος και η ποιότητα επιστροφής στη ζωή που μας αξίζει, είναι συνάρτηση και της δικής μας, ατομικής ευθύνης και προσπάθειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ