Κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο - Ζημιές στο οδικό δίκτυο, πλημμυρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο - Ζημιές στο οδικό δίκτυο, πλημμυρικά φαινόμενα

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και οι Δήμοι καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού που δέχεται από το μεσημέρι η Ήπειρος έχουν αναφερθεί διάφορα προβλήματα.

Όπως μεταδίδει το epirus-tv-news.gr, ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" την περιοχή Μελισσουργών-Θεοδώριανα Άρτας (Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων)και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 20 υποδομές ανάμεσά τους σπίτια αλλά και σταβλικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές  η καταγραφή των οποίων θα γίνει αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν αναφερθεί στα Ιωάννινα ενώ στα ορεινά κυριαρχούν καταπτώσεις, καθιζήσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο αλλά και σε υποδομές.

Σημειώνεται ότι  τα προβλήματα  μέχρι στιγμής  τουλάχιστον είναι διαχειρίσιμα καθώς δεν υπάρχουν διακοπές στην κυκλοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι βροχοπτώσεις στην Ήπειρο είναι συνεχείς  και έντονες τις τελευταίες μέρες και η  Περιφέρεια Ηπείρου εισηγήθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη των Δήμων  Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και  Γ. Καραϊσκάκη  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις Ήδη με προηγούμενη απόφαση έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου Δήμου Νικ. Σκουφά. 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα Άρτας, Ρετσιανά- Καστανιά Άρτας, Βούρμπιανη, Ανήλιο. 

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές. 

Με το νέο κύμα  κακοκαιρίας  να είναι σε εξέλιξη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα και συμβουλεύουν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί  και αν δεν είναι απαραίτητο να μη μετακινούνται.