Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος Ρεντίνας

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος Ρεντίνας

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση αργά το απόγευμα της Παρασκευής στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 380ο χλμ της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Ασπροβάλτας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης), στο 14ο χλμ της επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης, στο 90ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Καρτερών στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ποταμιάς, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού αλλά και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Μεταξοχωρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Τερπύλου.

Στην Πιερία, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγ. Σπυρίδωνα. Στην Χαλκιδική στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών - Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Καλυβών - Γερακινής, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων, στο 10,5 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλλικράτειας - Μουδανιών και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας από την έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το GRTimes, ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, ανέφερε πως η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πρόβλημα οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους. Στο σημείο έχει μεταβεί η Τροχαία, ενώ αυτή την ώρα καθ’ οδόν βρίσκεται η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης, Στέλλα Σαλέπη.