7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισηγήσεις για κλείσιμο Κηφισού, απαγόρευση κυκλοφορίας και τηλεργασία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισηγήσεις για κλείσιμο Κηφισού, απαγόρευση κυκλοφορίας και τηλεργασία

Κλείσιμο του Κηφισού και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, στη διάρκεια της νύχτας και τουλάχιστον έως τις 6, φαίνεται να εξετάζουν οι αρχές κατόπιν εισηγήσεων του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη με την αστυνομία και το στρατό να διασφαλίσουν την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σε δεύτερο στάδιο εξετάζεται εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς σύμφωνα με της μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται ένα κρίσιμο τρίωρο μεταξύ 03.00 – 06.00 όπου φαίνεται ότι θα πληγούν πολλές περιοχές της Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης να υπάρξει τηλεργασία σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρχει προσέλευση σε αυτές και η εργασία να γίνει με τηλεργασία.

Από αυτή την πρόταση εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με την διαχείριση των καιρικών φαινομένων και σε αυτή την εισήγηση αναφέρεται και η επίταξη μηχανημάτων έργου προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι από τις 8 το απόγευμα έχει ξεκινήσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.