Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν Κηφισός και παραλιακή - Κλειστό σήμερα το Δημόσιο

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Άνοιξαν Κηφισός και παραλιακή - Κλειστό σήμερα το Δημόσιο

Δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν από λίγο τα δύο ρεύματα του Κηφισού αλλά και της παραλιακής που είχαν κλείσει για προληπτικούς λόγους στα πλαίσια των μέτρων που είχε αποφασίσει η πολιτική προστασία ελέω της κακοκαιρίας Μπάλλος καθώς οι αρμόδιες αρχές έκριναν ότι πλέον είναι ασφαλές για τα οχήματα να διέρχονται.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή της κυκλοφορίας είχε αποφασιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, από τη μία το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. 

Ωστόσο, σε ισχύ βρίσκονται τα υπόλοιπα προληπτικά μέτρα με τις δημόσιες υπηρεσίες να παραμένουν κλειστές αλλά και πολλά σχολεία σε όλη την επικράτεια να μην λειτουργούν σήμερα. 

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στην Αττική λίγο μετά τις 4 το ξημέρωμα, ωστόσο δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρετωδώς εργάζονταν τα συνεργεία της πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα, ωστόσο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην Αττική δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα τα ξημερώματα καθώς ειδοποιήθηκαν περισσότερο για διακοπές ρεύματος, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Όσον αφορά την Αττική, συνολικά από χθες το πρωί που ξεκίνησε το φαινόμενο, η Πυροσβεστική έχει λάβει 779 κλήσεις. Οι 668 εξ αυτών αφορούν αντλήσεις υδάτων από οικίες, κτίρια - γραφεία κλπ, οι 41 κοπές δέντρων και φθορές αντικειμένων, 23 κλήσεις αφορούν μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία είτε από ΙΧ είτε από οικίες που κινδύνευαν ενώ 42 κλήσεις που έλαβαν ήταν για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες λόγω πιθανής διακοπής ρεύματος που συνέβη στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται, ενώ οι 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική όλη τη νύχτα τα συνεργεία με αντλίες έκαναν ενέργειες, ώστε να απαντλήσουν επί της ουσίας τα ύδατα.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μετά την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

Επίσης, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό. κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία και σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας και εκείνα τα στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Σημειώνεται ότι για τα σχολεία που θα είναι κλειστά δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση καθώς πρόκειται μόνο για μια ημέρα που δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.