Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

Με ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από ισχυρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις ανέμους υποχωρεί το κύμα του καύσωνα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας, ενώ Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία έχουν δεχθεί τις πιο καταστροφικές καταιγίδες, με χαλάζι διαμέτρου πάνω από 5 εκατ. και ανέμους που ξεπέρασαν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Σφοδρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και τη νύχτα τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στη Λάρισα, τον Έβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε τον χάρτη που δείχνει την πρόγνωση για τις καταιγίδες στη διάρκεια της νύχτας:

xartis

Καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση έπληξε τη Θεσσαλονίκη, όπου έπεσαν δέντρα σε Αγία Τριάδα και Άσσηρο.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Κεντρική Μακεδονία. Η κακοκαιρία αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τη Χαλκιδική, όπου χωρίς ρεύμα είναι οικισμοί στην Κασσάνδρα και στη Σιθωνία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και στη Θράκη και συγκεκριμένα στη Ροδόπη, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, στη διάρκεια καλοκαιρινού μπουρινιού που ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου. Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημιές των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.