Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ψύχος και χιονοπτώσεις στη χώρα - Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ψύχος και χιονοπτώσεις στη χώρα - Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» θα κάνει αισθητή την παρουσία της και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις και χιόνια ακόμα και στην Αττική, κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα θα υπάρξει παγετός στα περισσότερα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Παρασκευής 15/1.

Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες θα διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης.

Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για συντονισμό όλων των φορέων

Σήμερα στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και με την παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού - Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

To χιόνι έκανε την εμφάνιση του σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ χιόνισε ακόμα και στα ορεινά της Εύβοιας, αλλά και την Πάρνηθα.

Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, την Ξυλόπολη και την Όσσα.

Προβλήματα σε σημεία του επαρχιακού δικτύου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η χιονόπτωση, όπως γράφει το grtimes.

Λόγω χιονιού και παγετού έχουν κλείσει ο δρόμος Αγ. Βασιλείου Χορτιάτη και ο δρόμος Ωραιοκάστρου Μελισσοχωρίου. Στους συγκεκριμένους δρόμους η κυκλοφορία των οχημάτων έχει απαγορευτεί μέχρι νεωτέρας.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί σε πολλά σημεία του οδικού επαρχιακού δικτύου του νομού και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια.

Φλώρινα: Κλειστά σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Eιδικής Aγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Επιπλέον λόγος είναι και η λειτουργία των σχολικών τάξεων με ανοιχτά παράθυρα εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.