Κλειστοί δρόμοι στην Αττική - Έντονα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική - Έντονα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Ζημιές και προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Βικτώρια» η οποία από την Τρίτη ξεκίνησε να σαρώνει την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη, ενώ συνέχισε την πορεία της «χτυπώντας» και στην Αθήνα.

Βροχές ή καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από το απόγευμα, αναμένονται την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Προβλήματα λειτουργίας παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα στη λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου, καθώς σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1225 (Αεροδρόμιο - Πειραιάς) ακινητοποιήθηκε στο Κορωπί λόγω διακοπής της γραμμής επαφής της ηλεκτροδότησης.

Κλειστή η λεωφόρος Βραυρώνος λόγω συσσώρευσης υδάτων

Κλειστή παραμένει από τις 6 το απόγευμα η λεωφόρος Βραυρώνος, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη λόγω συσσώρευσης υδάτων επί του οδοστρώματος, από την οδό Αγίου Τιμοθέου στην περιοχή Λευκές – Λεξανά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου: «Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας σας ενημερώνει, ότι ο δρόμος προς Βραυρώνα (θέση Βρύση) παραμένει κλειστός λόγω ορμητικών νερών, μέχρι να εξομαλυνθούν οι καιρικές συνθήκες.

Για την ασφάλειά σας και την πρόληψη κινδύνων, εφιστούμε την προσοχή στις μετακινήσεις σας, ιδιαίτερα σε σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση νερού από βροχοπτώσεις (όπως η δευτερεύουσα οδός Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη, στο ύψος της Πυροσβεστικής)».

Χανιά: Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα σε πολλές περιοχές των Χανίων εξακολουθεί να προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Τα προβλήματα καταγράφονται κατά μήκος του Βόρειου Οδικού ''Αξονα Κρήτης, όπου στο τμήμα Χανιά-Κίσσαμος στο ύψος της περιοχής Νοπήγια, τα νερά κατέβασαν χώματα στον δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσει το ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταπτώσεις χωμάτων έχουν αναφερθεί και σε σημεία της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Στην περιοχή «Κριός» του δήμου Κανδάνου - Σελίνου, υδροστρόβιλος παρέσυρε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ενώ στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση.

Ποτάμια στην Κέρκυρα - Κατολισθήσεις και πλημμύρες

Σε ορμητικά ποτάμια έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο πολλών περιοχών της Κέρκυρας, καθώς η έντονη κακοκαιρία που έλαβε το όνομα «Βικτώρια» πλήττει από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τον νησί του Ιονίου.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ σημειώθηκε και υποχώρηση τοιχίου στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά: