Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές των δήμων της Αττικής

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές των δήμων της Αττικής

Για τέταρτη ημέρα τα συνεργεία των δήμων της Αττικής βρίσκονται στους δρόμους και τις γειτονιές της κάθε πόλης.

Οι κεντρικές αρτηρίες είναι όλες ανοιχτές, όμως ο αποχιονισμός στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και μέσα στα στενά βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατάσταση γίνεται αρκετά δυσκολότερη από τον παγετό, αλλά και από την πτώση των δέντρων.

Σε πολλές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν βοηθάει, όπως στους δήμους του ανατολικού μετώπου του λεκανοπεδίου, δηλαδή Ζωγράφου, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα. 

Ασταμάτητα εργάζονται τα συνεργεία και στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου, καθώς δέχθηκε μεγάλο όγκο χιονιού, όμως και εκεί υπάρχουν ακόμη δρόμοι κλειστοί από το χιόνι, όπως στην Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου-Χολαργού, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στο Μαρούσι, στην Παλλήνη και στον Γέρακα.

Εκτός λεκανοπεδίου, οι δήμοι απλώνονται σε μεγάλες εκτάσεις κι αυτό φέρνει καθυστερήσεις. Προβλήματα αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινοί οικισμοί των δήμων του Μαραθώνα, της Ραφήνας-Πικερμίου και της Παιανίας και υπάρχουν εκεί και προβλήματα ηλεκτροδότησης. Αντίθετα, πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική.