8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Αττική: Κακοκαιρία «Ελπίς»: Με τηλεκπαίδευση αύριο και Παρασκευή τα μαθήματα στα σχολεία της Αττικής

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Με τηλεκπαίδευση αύριο και Παρασκευή τα μαθήματα στα σχολεία της Αττικής
www.eurokinissi.gr

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τελικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου τα μαθήματα στα σχολεία της Αττικής που θα παραμείνουν κλειστά.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ελήφθη προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Θυμίζουμε πως η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε και αύριο στην Αττική να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά.

Ειδικότερα, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε πως «αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή)».

Να σημειωθεί τέλος ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).