Κακοκαιρία «Διδώ»: Καταιγίδες και χιόνια την Τετάρτη

Σημαντικές βροχοπτώσεις, κατά τόπους καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική, αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, με προοδευτική εξασθένιση των φαινομένων, ενώ εν συνεχεία αυτά θα σταματήσουν.

Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πρόκειται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη στην Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας.

Λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις οκτώ έως εννέα μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως και το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Εξασθένηση των φαινομένων από την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.