Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Ζημιές και στη Ρόδο - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Ζημιές και στη Ρόδο - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, η κακοκαιρία «Βικτώρια» που πλήττει τη χώρα με ιδιαίτερη σφοδρότητα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα.

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ωστόσο η «Βικτώρια» χτύπησε τη Ρόδο με κεραυνούς και ισχυρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, οι οποίες προκάλεσαν μια σειρά από προβλήματα κυρίως στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου αλλά και στην πόλη της Ρόδου.

Από τα πρώτα στοιχεία που κατέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ξέσπασμα της κακοκαιρίας δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα στο οδικό δίκτυο τόσο επί της Ρόδου - Λίνδου όσο και επί της Ρόδου Καμείρου, ενώ σε πολλές περιοχές ο όγκος της βροχής, παρέσυρε στους δρόμους πέτρες, χώμα και λάσπη, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Πυροσβεστική, υπηρεσίες του δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου καθώς επίσης και εθελοντές, βρίσκονται από νωρίς σε πλήρη επιφυλακή παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

 

Βελτίωση με τοπικές βροχές την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά ως προς
τις μέγιστες τιμές.