Και τώρα η σειρά του Χαρδαλιά...

Και τώρα η σειρά του Χαρδαλιά...

Στην αρχή ήταν ο Σωτήρης Τσιόδρας. Έχοντας ξεχωρίσει όταν πρωτοεμφανίσθηκε η πανδημία με τη μεγάλη αποδοχή από την πλειοψηφία των πολιτών βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ με τις σε βάρος του επιθέσεις και λοιδορίες να ξεχωρίζουν. Ακολούθησε το σύνολο των επιστημόνων της επιτροπής που συστάθηκε και τώρα σειρά έχει ο Νίκος Χαρδαλιάς που επί 17 μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να σταματήσει πουθενά στην προσπάθεια να καπηλευθεί την πανδημία και τις δυσμενείς της επιπτώσεις. Ένα δημοσίευμα ήταν αρκετά για να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει δια του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, την αποπομπή του Νίκου Χαρδαλιά την ώρα που επιχειρεί, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, να προωθήσει και να επιβάλλει μέτρα άμεσα συνδεδεμένα με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ένας μαγνητοφωνημένος διάλογος και κάποιος που αναφέρεται ως στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας ο οποίος επικαλείται σε συνομιλία του «εντολή Χαρδαλιά» για ένα περιστατικό που αφορούσε την είσοδο στη χώρα παικτών τουρκική ομάδας μπάσκετ ήταν αρκετό. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν» ήταν μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τονίζεται επίσης πως «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορονοϊού και πυρετό»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αντέδρασε αναφορικά με το δημοσίευμα και προχώρησε σε αγωγή για το δημοσίευμα ενώ κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές Aρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για τον ΣΥΡΙΖΑ που σε αυτές τις περιπτώσεις ζητά άμεσα παραιτήσεις και αποπομπές.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι το δημοσίευμα. Θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν και αν τελικά έχει γίνει οτιδήποτε. Το πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η στάση του, από την αρχή της πανδημίας όπου επιχείρησε, όπως συνεχίζει και πράττει έως σήμερα, να υπονομεύει κάθε προσπάθεια.

Ουδείς δύναται να ξεχάσει τι υπέστη ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ένα πρόσωπο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και της αντιμετώπισης αλλά και της διαχείρισης της κρίσης. Και όσο έδειχνε να γίνεται αποδεκτός τόσο μεγαλύτερο πόλεμο δεχόταν. Το άρθρο του πρώην διευθυντή γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Θ. Καρτερού, ήταν αυτό που είχε ξεχωρίσει, χωρίς φυσικά να χάσει χρόνο και χώρο τότε και ο Παύλος Πολάκης μέσω αναρτήσεων.

Έγραφε τον Απρίλιο του 2020 ο Θ. Καρτερός με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας» κατηγορώντας τον για κυβερνητική προπαγάνδα ότι «δεν εκπροσωπεί τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ούτε τους παραπεταμένους από το σύστημα, ούτε βέβαια -ύπαγε οπίσω μου- πρόσφυγες, Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους. Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Αυτός τον τοποθέτησε εκεί. Αυτός τον λιβανίζει ως τεχνοκράτη μεγάλου βεληνεκούς. Εκπρόσωπος επί της πανδημίας είναι, αλλά δικός τους εκπρόσωπος . Και ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, και ενός πρωθυπουργού, υποστηρίζει τους εκπροσωπούμενους. Είναι θέμα δεοντολογίας, Πολιτικής, όχι επιστημονικής, αλλά πάντως δεοντολογίας»

Επιχείρηση αποδόμησης δηλαδή και του προσώπου αλλά και του ρόλου του. Αυτή ήταν η αρχή. Η συνέχεια γνωστή με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει τη σκυτάλη και από τον περασμένο Νοέμβριο να βάλει διαρκώς κατά των μελών της επιστημονική επιτροπής. Υποστηρίζοντας πως έχει εργαλειοποιηθεί από την κυβέρνηση σε κάθε ομιλία του, το είπε άλλωστε και στην προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματος, χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς «εργαλεία» της κυβέρνησης τους επιστήμονες που μετέχουν σε αυτή. Τις σχετικές άλλωστε διευκρινίσεις έχει αναλάβει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με μπαράζ αναρτήσεων έχει επιτεθεί στην επιτροπή επιστημόνων. Και συνολικά και σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Με τον Νίκο Χαρδαλιά να έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο της ανακοίνωσης μέτρων και με τη διαρκή παρουσία του δεν πέρασε αβρόχοις ποσί από την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και με το τέταρτο κύμα να βρίσκεται προ των πυλών και την κυβέρνηση να επιχειρεί να αντιμετωπίσει δυσμενείς εξελίξεις προτάσσοντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα ήταν ζήτημα ημερών να βρεθεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιας αντιπολίτευσης που δηλώνει πως έχει βάλει πλάτη αν και δέχθηκε, διά του αρχηγού της, το ρίσκο για την διασπορά του ιού για παράδειγμα στα συλλαλητήρια, απέρριψε την ύπαρξη εμβολίου τον περασμένο Νοέμβριο, αμφισβήτησε τη δυνατότητα να γίνονται χιλιάδες εμβολιασμοί ημερησίως και χαρακτηρίζει διαρκώς ανίκανη την κυβέρνηση χωρίς όμως να θέτει θέμα εκλογών προκειμένου όπως η Κουμουνδούρου υποστηρίζει να φύγει από τη διακυβέρνηση και να... σωθεί η χώρα.

Πέραν αυτών όμως και όλων όσων έχουν γίνει αυτούς τους 17 μήνες, όταν επιχειρείς να αποδομήσεις τα πρόσωπα που μεταφέρουν το μήνυμα στους πολίτες στο τέλος χτυπάς το ίδιο το μήνυμα και δίνεις άλλοθι είτε στους αντιεμβολιαστές είτε ακόμη χειρότερα σε όσους εμφανίζονται διστακτικοί να προχωρήσουν στο, απαραίτητο για το χτίσιμο ανοσίας, τείχος.

Οπότε το ερώτημα που θέτει ο Νάσος Ηλιόπουλος «ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα;» έχει απάντηση, αν κάποιος επιχειρήσει μια γενικότερη επισκόπηση του 17μηνου...

ΥΓ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς και αγωγή δηλώνει πως καταθέτει και παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση του δημοσιεύματος, των αναφορών δηλαδή που γίνονται σε αυτό και τυχόν άλλων στοιχείων ζήτησε. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που εμφανίζονται συνομιλίες με αναφορές στο πρόσωπό του. Σε ανάλογες περιπτώσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν έχουν δείξει ανάλογα αντανακλαστικά παρότι εμφανίζονται τα ίδια να συνομιλούν και να αναφέρονται σε «μαγαζιά» και σε συναδέλφους τους την περίοδο που ήταν κυβέρνηση...