Και οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ στην 8ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την 1η Φεβρουαρίου

Και οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ στην 8ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την 1η Φεβρουαρίου

Στην 8ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την 1η Φεβρουαρίου συμμετέχει με απόφαση της γενικής του συνέλευσης το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).

Παράλληλα καλεί τα σωματεία εργαζομένων όλων των νοσοκομείων της Κρήτης, τα σωματεία χρόνιων πασχόντων καθώς και λαϊκές επιτροπές σε παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 12:00 στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σύμφωνα με το σωματείο, «στον τελευταίο ένα χρόνο τα προβλήματα οξύνθηκαν ακόμα πιο πολύ, που πραγματικά έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των ασθενών και των υγειονομικών. Υπήρξε ορυμαγδός μέτρων ενάντια στο εισόδημά μας με μείωση μισθών και αύξηση φορολογίας, χαράτσια κ.λπ., ενώ το προσωπικό του ΠαΓΝΗ μειώθηκε δραματικά λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά στις ανάγκες του νοσοκομείου και τέλος ζητά: Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Να μην υπάρξει καμιά επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας. Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών, καθώς και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και ανασφάλιστους.

Τέλος, το σωματείο των εργαζομένων ζητά «στελέχωση με όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ