Αδ. Γεωργιάδης για εστίαση: Και μία μέρα νωρίτερα να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, είναι κέρδος

Και μία μέρα νωρίτερα να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, είναι κέρδος

Ακόμη και μια μέρα νωρίτερα να ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης, «είναι κέρδος για την αγορά», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι εξετάζονται όλες οι δημιουργικές ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αυτό να συμβεί με υγειονομική ασφάλεια, «να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης βρισκεται σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, ενώ υπάρχει καθημερινή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδοτικά εργαλεία και φοροαπαλλαγές.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ο υπουργός σημείωσε ότι «ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ της μείωσης των φόρων».

Σχολιάζοντας ο υπουργός τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «τι θα γινόταν, αν…» σχετικά με τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν διαχειριζόταν ως κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού και ειδικά για το σημείο περί επιθετικής εξαγοράς επιχειρήσεων από το Κράτος, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Ο σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να κρατικοποιήσουμε την οικονομία; Να κάνουμε ρουσφέτια και προσλήψεις και να δημιουργήσουμε προβληματικές επιχειρήσεις και να κάνουμε πάλι όσα μας έφεραν μέχρι εδώ;».

Πρόσθεσε ακόμη πως «δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομίας μας... Βενεζουέλα. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε το καλό όνομα της χώρας εν μέσω της επιδημίας και να τονώσουμε την οικονομία. Τώρα πρέπει να "ανεβάσουμε στροφές"».