Και με τα κλειστά και με τα ανοικτά σύνορα στον ΣΥΡΙΖΑ

Και με τα κλειστά και με τα ανοικτά σύνορα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δυο βάρκες προσπαθούν να πατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα για να αντιμετωπίσει την «μαζική εισροή» μεταναστών είναι σωστή.

Στην ολομέλεια τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ναι μεν στηρίζουν την απόφαση Μητσοτακη αλλά για να μην δυσαρεστήσουν την αριστερή εκλογική τους πελατεία υπερασπίζονται την πολιτική των ανοικτών συνόρων που εφάρμοσαν όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση.

Για παράδειγμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Απόστολου υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν μετάνιωσε για όσα έκανε και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε ως επι το πλείστον προσφυγικές ροές. «η δική μας πολιτική αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινή γνώμη», είπε και παράλληλα υπερασπίστηκε τη λύση των κλειστών συνόρων μολονότι δεν την εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπώσεις, πάντως, προκάλεσε ότι μεταξύ άλλων κατηγόρησε τη ΝΔ για επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη Μητσοτακη στον Έβρο!Από την πλευρά του ο Κ. Ζαχαριαδης σημείωσε ότι «αποτελεί πολιτική αθλιότητα να κατηγορείτε την παράταξή μας για έλλειψη πατριωτισμού».

Απαντώντας ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως στην πραγματικότητα αναμετρήθηκαν δύο λογικές. «Η μια λογική λέει ότι όλοι είναι πρόσφυγες που έχουν δικαιώματα. Είτε είναι 10 είτε 30 χιλ είτε τους χρησιμοποιεί ο Ερντογάν εμείς πρέπει να τους διαχειριστούμε και να ζήσουμε μαζί τους. Αυτή ήταν η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ που μας οδήγησε στην απομόνωση. Περάσαν όλοι, τους δεχόσασταν και τους προωθούσατε στο εσωτερικό της χώρας αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα επιστροφής τους.Τώρα υπήρξε άλλη πρακτική. Κλείνουμε τα σύνορα και τα υπερασπιζόμαστε. Δεν περιοριζόμαστε σε μια καταγραφή».