Και επίσημα αρνητικό το δείγμα του 22χρονου για κορονοϊό
Ευαγγελισμός

Και επίσημα αρνητικό το δείγμα του 22χρονου για κορονοϊό

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς ένας 22χρονος άνδρας ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα από την Κίνα προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία με συμπτώματα σχετικά παρόμοια με αυτά του νέου κορονοϊού.

Περί τις 17:15 γνωστοποιήθηκε ότι από τα δείγματα των πρώτων εργαστηριακών εξετάσεων στον 22χρονο που πραγματοποίησαν πνευμονολόγοι και το μικροβιολογικό εργαστήριο του Ευαγγελισμού, προέκυψε ότι ο άνδρας δεν πάσχει από τον κορονοϊό.

Ακολούθως το δείγμα εστάλη από τον «Ευαγγελισμό» στο εργαστήριο του Ιδρύματος Παστέρ προκειμένου να επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά ότι ο νεαρός άνδρας δεν πάσχει από τον κορονοϊό. Και αυτά τα αποτελέσματα εν τέλει βγήκαν αρνητικά.

Πάντως το μεσημέρι της Παρασκευής σε συναγερμό ετέθη το προσωπικό του νοσοκομείου το οποίο τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες οδήγησε τον νεαρό άνδρα από τα εξωτερικά ιατρεία σε ειδικό θάλαμο, όπου υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις, προκειμένου να διαγνωσθεί αν έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να ενημέρωσε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ότι πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Κίνα, και ότι κατά την εκεί παραμονή του είχε διαμείνει σε ξενοδοχείο, όπου ένας άλλος ένοικος είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Οι γιατροί, που τον εξέτασαν κλινικά διαπίστωσαν ήπια συμπτώματα.