Και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ακρόπολη με απόφαση Κικίλια

Και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ακρόπολη με απόφαση Κικίλια

Μόνιμη θα είναι η παρουσία και του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

Μια ημέρα νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού είχε αποφασίσει για τη μόνιμη παρουσία γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΦΥΑ) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κίνηση, αναφέροντας ότι από την πρώτη στιγμή που «ανέλαβε τα καθήκοντά του ο γιατρός παρείχε τις πρώτες βοήθεια σε τρεις εργαζόμενους».

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη - γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας του, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών» λέει η ΠΕΥΦΑ.

«Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά, ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων».