Καβάλα: Αστυνομική επιχείρηση σε αντιπροσωπεία για λύτρα 4,2 εκ. ευρώ

Καβάλα: Αστυνομική επιχείρηση σε αντιπροσωπεία για λύτρα 4,2 εκ. ευρώ

Αστυνομικές δυνάμεις υπό άκρα μυστικότητα μετέβησαν σήμερα το πρωί σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καβάλα, στην περιοχή Αμισιανών, προκειμένου να εντοπισθούν 4,2 εκατ. ευρώ που είχαν αποσπάσει δύο ληστές από ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι. Μέχρι στιγμές βρέθηκαν 500 χιλιάδες ευρώ σε στρατιωτικό σάκο, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας έχουν αποκλείσει και μια ευρύτερη περιοχή γύρω από την αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kavalapost.gr, οι αστυνομικοί συνέλεγαν για πολλούς μήνες στοιχεία, μέχρι να προχωρήσουν στην διεξαγωγή της μεγάλης και αιφνιδιαστικής επιχείρησης, ενώ συνέλαβαν εκπροσώπους της αντιπροσωπείας και ενδέχεται να προχωρήσουν και σε προσαγωγές –σύμφωνα πάντα με πληροφορίες– και άλλων υπόπτων.

Έρευνες με σκαπτικά μηχανήματα

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας συγκεκριμένες πληροφορίες αναζητούν την λεία των ληστών της συγκεκριμένης υπόθεσης. Με  σκαπτικό μηχάνημα έχουν κυριολεκτικά οργώσει όλο τον προαύλιο χώρο της αντιπροσωπείας και σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν ένα στρατιωτικό λουκάνικο με περίπου 500.000 ευρώ, ενώ αναζητούν και τα υπόλοιπα χρήματα, με την επιχείρηση να συνεχίζεται και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, καθώς δεν έχει σκαφτεί όλος ο χώρος που υποδείχθηκε στους αστυνομικούς.

Η αντιπροσωπεία θα φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για όσο διάστημα διαρκέσουν οι έρευνες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πηγές με καλή γνώση των ερευνών αναφέρουν πως ακόμα δεν έχει πλήρως ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς η αστυνομία διεξάγει έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση που θα οδηγήσει σε επιπλέον συλλήψεις που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης - Μία μεγάλη ληστεία για μια ψεύτικη απαγωγή

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομική επιχείρηση συνδέεται με τους ληστές με τις μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, όταν οι δύο δράστες τον Ιανουάριο του 2019 εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι και υπό την απειλή όπλου και δηλώνοντας ότι έχουν απαγάγει την κόρη του, τον εξανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Ο επιχειρηματίας θεωρώντας ότι το 5χρονο παιδί του όντως είχε απαχθεί και κινδύνευε δεν προέβαλε αντίσταση και συνεργάστηκε με τους δράστες. 

Μεταβαίνοντας στην εταιρεία οι δράστες τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ' όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν. 

Φωτογραφία: kavalapost.gr