7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Κ. Τσιάρας για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκβιάζονται

Κ. Τσιάρας για Κουφοντίνα: Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν εκβιάζονται

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζονται» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναφερόμενος στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διακριτική μεταχείριση.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Anti1 «δεν γίνεται ο κ. Κουφοντίνας το 2015 να απαιτεί να μην είναι στον Κορυδαλλό και να μεταφέρεται στις αγροτικές φυλακές Μαγνησίας και το 2021 να απαιτεί να βρεθεί στον Κορυδαλλό» και εξέφρασε τη λύπη του που όλη αυτή η συζήτηση καταλαμβάνει τόσο μεγάλο χώρο στον δημόσιο λόγο.

«Λυπάμαι πραγματικά διότι άνθρωποι οι οποίοι τουλάχιστον αποδεδειγμένα έχουν αφαιρέσει ζωές δεκάδων ανθρώπων δεν μπορεί ούτε να ηρωοποιούνται ούτε πολύ περισσότερο να ζητάμε μια τόσο διακριτική μεταχείριση. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κράτος δικαίου», υπογράμμισε

Αναφερόμενος στην επιστολή της συνηγόρου του Κουφοντίνα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε: «Δεν με επισκέφθηκε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μου έστειλε όμως μια επιστολή. Η κ. Κούρτοβικ έχει το δικό της λόγο να ζητά ανάμιξη του υπουργείου Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε πως  «αν έβλεπε προσεκτικά την εξέλιξη της νομοθεσίας θα έβλεπε ότι η αντεγκληματική πολιτική έπαψε να υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2019. Οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».