Κ. Τόρα: «Να μπει σε προληπτική καραντίνα η Καταλονία»

Κ. Τόρα: «Να μπει σε προληπτική καραντίνα η Καταλονία»

Την βοήθεια να αποκλείσει την πρόσβαση στο έδαφός της δια αέρος, θαλάσσης και σιδηροδρομικώς για να διασφαλιστεί η απομόνωση ολόκληρης της περιοχής λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ζήτησε ο ηγέτης της Καταλονίας Κιμ Τόρα από την κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o Τόρα σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου σήμερα είπε ότι «Πιστεύουμε ότι αυτό που χρειάζεται η Καταλονία είναι να απομονωθεί», προσθέτοντας ότι αυτό το ζητεί για λόγους πρόληψης προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη κρίση στην υγεία.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της κοινότητας της Μαδρίτης, Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο καλεί τους κατοίκους της Μαδρίτης να μην φύγουν τα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Νωρίτερα, η περιφερειακή κυβέρνηση έδωσε εντολή για το κλείσιμο όλων των μπαρ, των εστιατορίων και των καταστημάτων της πόλης, εκτός των καταστημάτων τροφίμων και εκείνων που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

Η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού από την Ισπανία, με μεγάλες διαφορές μεταξύ των περιφερειών, προκύπτει από ένα περίπλοκο σύστημα κατανομής της εξουσίας μεταξύ του κεντρικού κράτους και των περιφερειών, που αποφασίζουν για θέματα υγείας και εκπαίδευσης.