Κ. Τασούλας: Η ΝΔ εξαντλεί κάθε τρόπο να αποτρέψει τη συμφωνία

Κ. Τασούλας: Η ΝΔ εξαντλεί κάθε τρόπο να αποτρέψει τη συμφωνία

«Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, πέραν πολλών ειδικότερων σοβαρών αδυναμιών, είναι κάκιστη γιατί κυρίως "προστατεύει" τη ρίζα του "μακεδονικού" αλυτρωτισμού αναγνωρίζοντας, για πρώτη φορά με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα στους βόρειους γείτονές μας», δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

Ερωτηθείς για τη θερμή υποδοχή που έτυχε η συμφωνία από ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και τον διεθνή Τύπο, ο κ. Τασούλας υπογραμμίζει ότι «αυτό αφορά το πώς βλέπουν όλοι αυτοί τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα δικά μας», ενώ σημειώνει ότι «έτυχε θερμής υποδοχής και από την κυβέρνηση των Σκοπίων».

Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Τασούλας υποστηρίζει ότι «πολιτικές εκτιμήσεις και κριτική, ιδίως όταν θίγονται σοβαρότατα εθνικά συμφέροντα δεν αποτελούν ζήτημα».

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ δηλώνει: «Ασκήσαμε το έσχατο μέσο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η συμφωνία φέρει φαρδιά πλατιά και την υπογραφή του κ. Καμμένου».

Τέλος, ερωτηθείς αν η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευόταν τη συμφωνία εάν ήταν εφικτό, ο κ. Τασούλας υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι «η ΝΔ εξαντλεί κάθε τρόπο να αποτρέψει τη συμφωνία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ