Κ. Συνολάκης: Απαράδεκτο ότι ένα χρόνο μετά το Μάτι δεν λειτουργεί το 112

Κ. Συνολάκης: Απαράδεκτο ότι ένα χρόνο μετά το Μάτι δεν λειτουργεί το 112

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι δεν έχει προχωρήσει η λειτουργία του συστήματος 112, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ειδικός σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε έναν αγνοούμενο και δύο σοβαρούς τραυματισμούς, καθώς επίσης και τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Συνολάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν οι ταχύτητες των ανέμων και τα σημεία που θα χτυπούσε η κακοκαιρία, όπως επίσης και οι πλημμύρες «αστραπή» που έπληξαν την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχαμε να κάνουμε με δύο μετεωρολογικά μέτωπα τα οποία συγκρούονται, η σφοδρότητα ωστόσο του φαινομένου είναι αυτή που προξένησε εντύπωση.

Παρατήρησε ότι, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε καλό αντισεισμικό σχεδιασμό, τα διάφορα παραθαλάσσια παραπήγματα και οι παράγκες είναι αυτά που δημιουργούν τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Φωτογραφία intime news