7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κ. Σακελλαροπούλου: Η νίκη των Ελλήνων στη Ναυμαχία του Γέροντα μας καθοδηγεί και μας εμπνέει

Κ. Σακελλαροπούλου: Η νίκη των Ελλήνων στη Ναυμαχία του Γέροντα μας καθοδηγεί και μας εμπνέει
EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Τιμούμε σήμερα την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα, μιας από τις πιο ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του αγώνα, μια χούφτα ελληνικά πλοία κατατρόπωσαν την οθωμανική αρμάδα, χάρη στη δεξιοσύνη, τη γενναιότητα και την τόλμη των πυρπολητών και των καπετάνιων τους. Έτρεψαν σε φυγή τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της ελευθερίας. Η ανάμνηση της περίλαμπρης νίκης μας συντροφεύει, μας καθοδηγεί και μας εμπνέει», όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου από την Κάλυμνο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την παρουσία της στο νησί για τις εκδηλώσεις της επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα.

Σημειώνεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο στην κεντρική πλατεία του νησιού, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, επιβιβάστηκε στην Κανονιοφόρο “ΜΑΧΗΤΗΣ” απ’ όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα στη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.


Η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου την αναπαράσταση της Ναυμαχίας, ενώ θα επισκεφθεί την Τέλενδο και την Ψέριμο, προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους τα υπάρχοντα προβλήματα.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Παρόντες είναι επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, εκπρόσωποι του ΓΕΝ, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Β! Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ