8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Κ. Σακελλαροπούλου: Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας

Κ. Σακελλαροπούλου: Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας
AP Newsroom

Με ανάρτηση στο Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζει ότι «η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες, εμπνέει και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη βίαιη προσβολή της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, καθώς και των οικουμενικών αξιών που συνέχουν τον πολιτισμό μας».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την απειλή της μαζικής καταστροφής επιχειρείται η αναθεώρηση του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου και η επιστροφή στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας» και σημειώνει ότι «είναι χρέος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας».

Ειδικότερα στην ανάρτησή της η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Τις κρίσιμες αυτές ώρες της κλιμάκωσης της απρόκλητης ρωσικής εισβολής, η σκέψη και η αμέριστη συμπαράστασή μας είναι στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για την επιβίωση και την ελευθερία του. Η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες, εμπνέει και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη βίαιη προσβολή της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, καθώς και των οικουμενικών αξιών που συνέχουν τον πολιτισμό μας.

Ο πόνος για τα θύματα και τους πρόσφυγες του πολέμου, ανάμεσά τους και ομογενείς μας, είναι και δικός μας πόνος. Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την απειλή της μαζικής καταστροφής επιχειρείται η αναθεώρηση του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου και η επιστροφή στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας. Είναι χρέος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας».