Κ. Πιερρακάκης, Β. Κοντοζαμάνης, ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος, Σ. Νικολάου: Εμβολιάζομαστε όλοι για να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας

Κ. Πιερρακάκης, Β. Κοντοζαμάνης, ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος, Σ. Νικολάου: Εμβολιάζομαστε όλοι για να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας

Το μήνυμα ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή της νίκης κατά του ιού στέλνουν μέσω του liberal.gr, τρεις πολιτικοί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ανάμεσα στους πρώτους που θα εμβολιαστούν μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Σήμερα ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταντίνος Φλώρος και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μιλούν για ένα ιστορικής σημασίας γεγονός, όχι μόνο γιατί είναι το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά και γιατί πρέπει να νικήσει ο ορθολογισμός. 

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όσοι κατέχουν επιτελικές θέσεις στον υγειονομικό τομέα, καθώς επίσης οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, τόσο για συμβολικούς λόγους, όσο και για καθαρά ουσιαστικούς που αφορούν αυτό καθ’ εαυτό το εγχείρημα και την επιτυχία του. Είναι όλα πρόσωπα που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην υλοποίηση και εκτέλεση του γιγανταίου σχεδίου «Ελευθερία» ή «την πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», όπως αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Πρόκειται για στελέχη σε ρόλους κομβικούς στην γιγαντιαία οργάνωση και υλοποίηση της επιχείρησης, άρα για αυτό τον λόγο δεν έχουν την «πολυτέλεια» να νοσήσουν και να λείψουν από τον αγώνα. Τέτοια για παράδειγμα είναι η περίπτωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, από τις οποίες, όπως λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνος Φλώρος «έχουν καταρτισθεί και δοκιμασθεί τα επιχειρησιακά σχέδια, από κοινού με τις άλλες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και Φορείς και από σήμερα μπαίνουμε στο εκτελεστικό κομμάτι». 

«Είναι χρέος μας να πείσουμε κάθε συμπολίτη μας να εμβολιαστεί», δηλώνει από την πλευρά του ο υφυπ. Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που επίσης θα εμβολιαστεί από τους πρώτους. Χρειάζεται να πειστούν και να κάνουν το εμβόλιο και οι αρνητές και όσοι δικαιολογημένα έχουν αμφιβολίες, τονίζει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου που μιλά για νίκη της επιστημονικής κοινότητας απέναντι στον σκοταδισμό.

K. Πιερρακάκης: Η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Εργαστήκαμε εντατικά για να φτάσουμε στο σημείο της έναρξης της ελπιδοφόρας διαδικασίας του εμβολιασμού. Το σχέδιο έχει τεράστια πολυπλοκότητα, πρόκειται για την πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στήθηκε από το μηδέν και είναι ένα σχέδιο που σημαίνει την αρχή του τέλους της πανδημίας, χάρη στην επιστήμη και την τεχνολογία. Καθημερινά, παρακολουθούμε την τεράστια προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας για να αντιμετωπίσει την Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είμαστε μάρτυρες του θαύματος της συνεργασίας και της προόδου, προκειμένου η ανθρωπότητα να σωθεί από τις τρομερές επιπτώσεις της νόσου. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν προκλήσεις σε αυτόν το μαραθώνιο, αλλά δεσμευόμαστε ότι θα τις ξεπερνάμε με τον πιο άμεσο δυνατό τρόπο, με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Χρέος μας να πείσουμε κάθε συμπολίτη μας να εμβολιαστεί, είμαι από τους πρώτους

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι μια μεγάλη στιγμή στη μάχη κατά της πανδημίας. Είναι το μεγαλύτερο όπλο στην προάσπιση και προστασία της δημόσιας υγείας. Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τους είναι δεδομένα. Η Πολιτεία διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών στο εμβόλιο. Χρέος μας να πείσουμε κάθε συμπολίτη μας να εμβολιαστεί. Εμβολιάζομαι από τους πρώτους. Καταδεικνύουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι προστατεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους, την κοινωνία.

Στρατηγός K.Φλώρος: Το μήνυμα είναι «εμβολιάζομαι και ξαναπαίρνω πίσω την ελευθερία μου» 

Το μηνυμα είναι «εμβολιάζομαι και ξαναπαίρνω πίσω την ελευθερία μου για δουλειά, για αναψυχή, για κάθε είδους δραστηριότητα, εμβολιάζομαι και κρατώ ασφαλείς αυτούς που αγαπώ και νοιάζομαι». Εξάλλου ο αντικειμενικός Σκοπός, της Επιχειρήσεως «Ελευθερία» δεν είναι άλλος, παρά η απελευθέρωση όλων μας, από τα αόρατα, αλλά πολύ πραγματικά κι επώδυνα δεσμά της πανδημίας, η «ανακατάληψη» των ζωών μας και τελικώς, η επαναφορά στην κανονικότητα, κάτι βεβαίως που ισχύει απολύτως και στον υπερθετικό βαθμό και για το Στράτευμα.

Έτσι λοιπόν οι Ενοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν -είναι ήδη- στην πρώτη γραμμή της Πανελλήνιας προσπάθειας, με όλα τα μέσα και το προσωπικό που θα απαιτηθεί. Ήδη στο προπαρασκευαστικό στάδιο, έχουν γίνει πολλά. Έχουν καταρτισθεί και δοκιμασθεί τα επιχειρησιακά σχέδια, από κοινού με τις άλλες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και Φορείς και από  σήμερα μπαίνουμε στο εκτελεστικό κομμάτι. Θα είναι προσπάθεια επίμονη, δύσκολη, επίπονη, απαιτητική, αλλά είμαι σίγουρος, ότι θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία !

Σοφία Νικολάου: Χτίζουμε τοίχος ανοσίας 

Ίσως πολλοί να μην έχουν καταλάβει ότι αυτές τις ημέρες σε όλη την Ευρώπη, και στη χώρα μας, γράφεται Ιστορία. Η έναρξη του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού είναι ιστορικής σημασίας γεγονός, όχι μόνο γιατί είναι το φως στην άκρη του τούνελ της πανδημίας, αλλά και γιατί πρέπει να νικήσει ο ορθολογισμός. Είναι η νίκη της επιστημονικής κοινότητας απέναντι στον σκοταδισμό. Η επιστήμη έχει κάνει άλματα, χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν για να έχουμε το εμβόλιο γρήγορα, για να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τη ζωή που μας έκλεψε ο ιός. 

Το γεγονός ότι πρώτοι θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης έχει τεράστιο συμβολισμό. Πρέπει και οι αρνητές αλλά και όσοι δικαιολογημένα έχουν αμφιβολίες, να πειστούν και να κάνουν το εμβόλιο. Πρέπει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μπορώ να συμβάλλω με τις λίγες δυνάμεις μου στην καμπάνια για τον εμβολιασμό. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά η λύτρωση θα έρθει. Ας γίνουμε μέρος της Ιστορίας που γράφεται, μακριά από γκρίνιες, μεμψιμοιρίες και φόβους.

Διαβάστε ακόμα:

- Ν. Σύψας: Το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία

Αθ. Εξαδάκτυλος: «Φως στο τούνελ από τα εμβόλια

Ποιοι θα εμβολιαστούν σήμερα πρώτοι - Πολιτικοί, υγειονομικοί και ένας Μητροπολιτης - Όλη η λίστα